Starta ett företag som säljer datorspel

Det sägs ofta att man ska känna passion för det man arbetar med, det är endast då som man verkligen kan känna tillfredsställelse över sitt arbete. Är du en inbiten och passionerad spelare, som dessutom gillar att spela många olika datorspel, ska du kanske fundera på att starta ett eget företag som säljer datorspel. Då kommer du att spendera dagarna med din passion samtidigt som det är din inkomstkälla. De flesta spelare skulle sannolikt vara mer än nöjda med en sådan tillvaro. Det är dessutom inte någon utopi, hittar du tillräckligt med kunder kan drömmen bli verklighet.

Ett bra CRM kommer att göra ditt liv enklare

Väljer du att göra slag i saken bör du först och främst investera i ett professionellt CRM-system. Detta kommer att vara livsnerven i ditt företag och vara avgörande för om ditt företag ska bli en framgång. Ett mycket lättanvänt och samtidigt professionellt CRM-verktyg är svenska Lime som du hittar på lime-technologies.se. I Lime kan du lägga in kunder och leads, men även de olika spel som du säljer. Därefter kan du skapa anpassade kampanjer samtidigt som du har full kontroll på vilka spel som kunderna tidigare har köpt. Du kan läsa mer om de olika funktionerna på lime-technologies.se där du även hittar abonnemangskostnader med mera.

Marknadsföring och försäljning är A och O

Avgörande för om du kommer att lyckas försörja dig på att sälja datorspel är om du hittar tillräckligt med kunder. Det är därför viktigt att du lägger ner mycket tid och energi på marknadsföring och försäljning av dina spel. Du bör räkna med att ägna minst hälften av din arbetstid åt marknadsförings- och försäljningsarbete. Lägger du inte ner den tid som krävs riskerar du att relativt omgående stå med ett stort antal fantastiska datorspel men utan kunder som vill köpa spelen.

Använder du dig av ett CRM-system har du en mycket bra grund att stå på. I CRM-systemet kan du lagra all data om dina kunder och dina leads, det vill säga personer som är intresserade av att köpa spel. Därefter kan du skapa marknadsföringskampanjer som är särskilt anpassade till varje enskild person i ditt CRM-system. De personer som är intresserade av strategispel får information och erbjudanden om just denna typ av spel och de som föredrar äventyrsspel får motsvarande erbjudanden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *