Allt om Minecraft

Minecraft är ett spel som i grunden går ut på att spelaren kan bygga precis vad den vill i en retro-inspirerad värld. Världen i sig är uppbyggd av olika block som spelaren på olika sätt kan förskaffa sig. Dessa block kan sedan kombineras på olika sätt för att skapa allt från hus till fullt fungerande datorer inne i spelet. Den stora friheten som spelet erbjuder och den enkla grafiken gjorde spelet snabbt till en megahit bland spelare av alla åldrar. Utvecklarna bakom spelet sålde spelet 2014, men skaparen tjänar fortfarande miljoner på sin kreation.

Minecraft som pedagogiskt verktyg

Ontario cottage country near Bancroft Ontario

Det tog inte lång tid innan allt fler började se potentialen med Minecraft och vad man kunde använda det till. I Sverige var man först i världen att börja använda sig av spelet i undervisningen för både högstadiet och gymnasiet. Mobile Backend as a Service har hjälp till att forma verktyg kring Minecraft som hjälper i undervisningen. Spelet är tänkt att dels främja elevernas skapande och kreativa sinnen, samtidigt som det bjuder på gott om problemlösning som de får arbeta med både själva och tillsammans i grupp. Allt detta hjälper sedan eleverna att prestera ännu bättre i skolan samtidigt som det på ett skoj sätt förbereder eleverna inför arbetslivet. Sedan Microsoft köpte upp Mojang och Minecraft har man satsat ännu mera på det pedagogiska området. Man har skapat MinecraftEDU som riktar in sig helt på skolor och på utbildning. Via denna tjänst kan man billigt köpa in många exemplar till sin skola och samtidigt få med en rad olika pedagogiska banor och minispel i Minecraft.

Minecraft spelas idag på flera olika format

Minecraft fortsätter att utvecklas trots att spelet funnit sedan 2011 i sin fulla form och innan dess var spelbart i olika testversioner. Denna utveckling har lett till att vi idag kan spela Minecraft på alla format vi kan tänka oss. Vare sig vi spelar på PC, Mac, iOS, Android, eller olika TV-spels konsoler, finns Minecraft tillgängligt. Under 2016 gjorde man det till och med möjligt för spelare på olika plattformar att kunna spela tillsammans, samtidigt som Minecraft fick ett officiellt stöd för VR-glasögon. Även om Minecraft började och är som störst inom den digitala sfären som ett spel, har Minecraft även lyckats slå som leksaker. Idag kan man i alla uppdaterade leksaksbutiker finna en mängd olika Minecraft-leksaker. Det finns allt från svärd, dockor och gosedjur att välja på. Under 2014 lyckades även Mojang skriva kontrakt med Lego vilket har lett till en av Legos mest populära produkter tillsammans med stora namn som Star Wars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *