Tjäna pengar på datorspel

Gillar du datorspel, eller känner du någon som gör det? Det finns faktiskt ett flertal möjligheter för alla som är intresserade att ha dataspel som yrke. E-sport kallas tävlingar i populära spel som lockar de bästa utövarna. Det är ofta frågan om rena proffs som reser runt i världen och tävlar om stora prispengar och väl tilltagna sponsorkontrakt. Självklart finns det även pengar att tjäna på att tillverka dataspel – en industri som sysselsätter allt fler och som kräver många olika kompetenser. Även inom undervisningssektorn växer behovet av lärare och föreläsare som kan dataspel.

Eve_Online_-_Empyrean_Age_screenshotTjäna riktiga pengar inne i ett spel

En udda möjlighet för den som vill tjäna pengar på att spela dataspel är att satsa på onlinespel med många användare. Sådana spel omsätter stora belopp och ofta finns det spelare som är beredda att betala riktiga pengar för föremål i spelens värld. Om du hittar ett extremt ovanligt men kraftfullt vapen som din karaktär i ditt spel kan du alltså överföra det till en annan karaktär vars spelare då betalar dig riktiga pengar. Om det finns valuta i spelet, t.ex. guld, kan du även sälja guld för riktiga pengar. En annan möjlighet är att sälja ett konto där en eller flera karaktärer uppnått hög level. Synen på denna verksamhet varierar. Ibland är det illa sett, ibland uppmuntras det och ibland är spelet utformat så att detta är svårt eller kanske till och med omöjligt. Titta lite närmre på lekfulla lösningar från webbyrå Stockholm om du vill ha fler tips kring dagens och framtidens möjligheter inom IT och spel.

Ett växande affärsområde

I en strid i onlinespelet Eve Online sägs rymdskepp ha förstörts vars värde uppgick till flera hundra tusen dollar. Eftersom rymdskepp kan säljas för riktiga pengar är det lika verkligt som om någon skulle krascha en riktig sportbil i mångmiljonklass. Dataspel och e-sport är redan en av de största industrierna i nöjessektorn och i takt med att den växer kommer möjligheterna att tjäna pengar på dataspel att öka. Det är ett understatement att kalla dataspel för en framtidsbransch. Många skådespelare har idag dataspel som viktigt källa till inkomst – karaktärer i spelet kan ha sina repliker inlästa av riktiga stjärnor inom film eller teater. Rent tekniskt är de största spelen otroligt komplexa och anställer fler och omsätter mer pengar än stora filminspelningar. Även som sport växer dataspelen Counter Strike där en så kallad ”first person shooter” många gånger når större framgång som sport idag än sportskytte med riktiga vapen. Ett låglönejobb i t.ex. Korea och Indien är att samla guld i online spel och sälja för riktiga pengar till lite latare spelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *