Böcker som blivit datorspel

Idag finns det en mängd böcker som har blivit datorspel. Det innebär att man får uppleva boken på ett helt nytt sätt. Man deltar i det och oftast så är man huvudrollsinnehavaren. Några väldigt kända böcker som blivit spel är Harry Potter och Sagan om Ringen. Dessa böcker rör sig inom fantasy genren och blir på så sätt helt fantastiska datorspel med både spänning och mystik. Istället för att bara läsa så är man den som ska rädda världen på ett eller annat sätt. Tvärt om kan det också bli så att någon provar spelet och tycker att det är så pass bra att man också vill läsa boken för att lära sig allt om spelet. Metro 2033 är ett annat exempel på en bok som blivit spel. Böcker som har något mystiskt över sig och går åt fantasy hållet passar ofta väldigt bra att göra spel på och kring.

Prova ett nytt spel

Till och från ser man annonser som exempelvis: söker statister till Game of Thrones. Det är en tv-serie som idag är otroligt populär och engagerar människor runt om i världen. Men det är inte bara en tv-serie då den baseras på böcker. Just dessa böcker har också blivit spel till datorn. Det går att följa med till en ny värld och få vara med huvudrollsinnehavarna en gång till. Som spelare gäller det att eliminera hot och lyckas spela det politiska maktspelet riktigt bra. Ibland kan dessa spel som baseras på böcker ha lagt in att det kan bli alternativa slut och händelser utifrån hur man som spelare gör sina val. Med andra ord kan det bli en liten spin-off baserat på boken. Tänk själv hur många gånger man suttit hemma i soffan och tänkt att sådär skulle inte jag göra utan jag skulle göra så här. I såna spel har man verkligen chansen att påverka händelser och därmed se vad dessa val skulle få för konsekvenser i det långa loppet.

Läs boken först

Många spelare rekommenderar människor att läsa boken först och spela sen. Idag är det många som inte läser böcker av en eller annan anledning. Det som idag är så bra är att det går och lyssna på ljudböcker när man kör bil eller sitter på bussen. Ta små stunder och se till att njuta av spännande och intressanta böcker. När du väl har kunskap om dessa kommer det säkert ge dig en fördel i spelet. Du vet ju då vad spelet går ut på och känner karaktärerna på ett helt annat sätt än om du bara börjar att spela utan någon djupare kunskap. Genom att först ha lyssnat på boken så vet du ju dessutom om det är ett spel för dig eller inte. Om boken är bra kommer du sannolikt att älska spelet och bara vilja lägga ännu en timme på att lösa problem och klara av olika bossar och hinder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *