Gör en egen app


Att göra en egen applikation, eller app, behöver inte vara så svårt som det låter. Appar finns i mängder av olika utföranden och för olika syften. Kanske har du gått och funderat på att skapa en spelapp av något slag? Här kommer en hel del värdefulla tips på vägen!

Formulera ditt syfte

Först och främst måste du ha en bra idé. Du behöver formulera ditt syfte med appen. Vad ska den vara bra för? Vilka kommer vara intresserade av den? Ska den vara för nytta eller nöje? Kolla runt och undersök om det finns någon befintlig applikation redan som påminner om din idé. Vill du göra appen för skojs skull eller har du som mål att tjäna pengar på den?

Hitta rätt hjälpmedel

Om du inte är duktig på att programmera så finns det flera bra hjälpmedel på marknaden. De appbyggarverktyg som man kan använda sig av är olika typer av plattformar. Jämför detta med något decennium tillbaka då internet kom och många vill skapa en personlig hemsida. Det var krångligt och dyrt om man ville ha hjälp. Idag kan nästan vem som helst skapa en egen hemsida med hjälp av olika verktyg. Samma väg är utvecklingen av applikationer på väg att ta. Exempel på plattformar är Appspotr, Appmachine, Appy Pie och Conduit.

Nå ut till kunderna

När du gjort din egen applikation så vill du givetvis att den ska användas. Gärna så mycket som möjligt. Marknadsför den via dina egna sociala medier. Hitta nya kanaler genom andras konton. Skapa egna kanaler i olika sociala medier, där du kan berätta om nyheter. Ta hjälp av en reklambyrå om du känner att du behöver extra hjälp eller vill nå ut på riktigt. För att få kunderna, eller användarna, att stanna kvar så behöver du hela tiden utveckla applikationen och fixa till eventuella buggar. Tänk på att vara personlig på ett professionellt sätt. Bemöt eventuell kritik proffsigt och åtgärda det som behöver fixas. Skapa en relation med användarna för att få reda på vilka önskemål och behov som finns. Förmodligen kommer du snart vilja skapa en till app. Och en till. Och en till…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *